keskiviikko 14. elokuuta 2013

SYKSYN 2013 TRENDIT

Elokuu
Kirjoittanut: Kata K.

KUN SYKSY SAAPUU VAATEKAAPPIIN…
Sandaaleissa lompsitun kesän jälkeen on virkistävää vaihtaa kunnollisiin kenkiin ja skarpata pukeutumisessa muutenkin. Alkusyksy on pukeutumisen kannalta inspiroivinta aikaa: vielä ei tarvitse piilottaa kivoja asukokonaisuuksia takin alle, mutta sopivasti kerrostamalla pukeutumiseen saa enemmän särmää.




















PÄIVITÄ KESÄHELMAT UUTEEN SESONKIIN
Kesäasuista saa sopivia viileneviin säihin ja edustuskelpoisia arkeen lisäämällä kokonaisuuteen muutama lämmittävä vaatekappale. Syksyn tullen yhdistä kukalliseen kesämekkoon liivi, lyhyt nahkatakki ja umpinaiset nilkkurit – unohda sukkahousut vielä hetkeksi, niiden aika tulee kyllä.

Kuva: Heli Manninen


Hameenhelmojen kanssa sallitaan syksyn tullen nyt myös canvas-tennarit tai rehdit juoksulenkkarit: kokeile töihin skarppia kynähametta lenkkitossujen ja simppelin kauluspaidan kera. Jos tavalliset lenkkitossut kuuluvat mielestäsi vain lenkkipolulle, kiilakorkolenkkarit ovat edelleen varteenotettava vaihtoehto. Kun yhdistät ne kapeiden housujen kanssa, sääresi näyttävät pidemmiltä kuin koskaan.


NIITIT JA RUUDUT ROKKAAVAT
Tänä syksynä ronskit punk-vaikutteet valtaavat jälleen katumuodin. Niitit koristeena ehtivät tuskin lähteä muotikartalta, kun ne ovat jälleen ajankohtaisia – erityisesti jalkineissa. Myös nyörit ja nauhat tuovat kenkiin kiinnostavia yksityiskohtia.





Vaatteissa näkyvät yhä vahvasti ruutukuosit ja nahka. Viime syksynä muotiväen valloittanut viininpunainen väri päästetään jälleen vaatekaappiin. Nyt sävyä nähdään reilusti myös kengissä.

VALAISE HÄMÄRTYVÄ ILTA

Tänä syksynä perinteisten syysvärien rinnalla nähdään myös hempeitä, tavallisesti kevääseen kuuluvia värejä: sorbettimaisia keltaisen ja vaaleanpunaisen sävyjä sekä mintunvihreää. Hempeän väriset vaatekappaleet valaisevat juuri sopivasti pimeneviä iltoja.


VILLIINNY ELÄINKUOSEISTA
Eläinkuosit pysyvät edelleen muotikartalla: kissakuoseja nähdään niin pienemmissä vaatekappaleissa kuten kaulahuiveissa, kengissä ja laukuissa. Rohkeammat antavat eläinkuosien valloittaa asusta laajemmankin pinnan, kuten kokonaisen takin tai housut.



Mitä pidemmälle syksyä mennään, sitä enemmän katukuvassa alkavat vilahdella tekoturkikset. Erilaiset karvakuosit saavat näyttää reilun keinotekoisilta, muodikkaimpia ovatkin kirkkaat, mielikuvitukselliseksi värjätyt turkikset. Pörröinen turkisliivi antaa juuri sopivasti lämpöä viileneviin päiviin, kun puet se nahkatakin tai armeijan vihreän parkatakin pariksi.


POIKAYSTÄVÄN VAATEKAAPILLA

Yksi vahvasti syksyllä näkyvä trendi on miehekkäiden vaatekappaleiden näkyminen naisten yllä. Simppelit leikkaukset ja minimalistiset asukokonaisuudet saavat näyttää siltä, kuin olisit käynyt vieraissa poikaystävän vaatekaapilla. Tähän trendiin kuuluvat asialliset, nahkaiset herrainkengät.

Jos miesmäinen asukokonaisuus tuntuu liian maskuliiniselta, pue herrainkengät hempeän mekon kanssa ja yhdistä kokonaisuuteen hyvin istuva bleiseri. Naisellisuutta voit korostaa myös punaisilla huulilla.

Seuraavassa blogissa keskitytään miesten syksyn trendeihin :)

Lisätietoja kengistä löydät: Kookengän sivuilta




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti